Zemědělství / Zpracování zemědělských produktů

zpět
1
2
3
4
5

 

Víš, co všechno patří mezi zemědělské produkty a jak se zpracovávají? Co všechno se z nich dá vyrobit? Vyzkoušej si různé možnosti zpracování ovoce, zeleniny a bylinek - mražení, pečení, vaření, sušení, zavařování, lisování, moštování nebo si namíchej svůj vlastní čaj. Vše, co vytvoříš, pak také ochutnáš, pěkně zabalíš a zjistíš, zda to není právě tvoje životní cesta.

 

Nabízíme ti:

  • dozvíš se, jaké druhy zemědělských produktů existují a jaké je jejich prvotní zpracování
  • vyzkoušíš si různé způsoby zpracování ovoce a zeleniny podle toho, jaké je roční období a co právě dozrává
  • naučíš se mnoho praktických dovedností v kuchyni a připravíš ochutnávku pro sebe a své kolegy a kamarády
  • pracovat budeš v malé skupině (max. 12 účastníků) pod vedením zkušených lektorů v příjemném prostředí naší kuchyně 

Instruktážní video

 

Kurz je určen pro toho, kdo:

  • se zajímá o zdravé potraviny, jejich pěstování a zpracování
  • nemá rád „éčky nabité“ hotové polotovary z obchodního domu
  • rád experimentuje a tvoří
  • rád ochutnává

Dozvíš se:

  • vysvětlíme si, co je produkt a co je výrobek
  • zopakujeme si zemědělské plodiny
  • přiblížíme si hlavní hospodářská zvířata chovaná v ČR
  • řekneme si, kdo je zpracovatel a jak se jím stát
  • budeme hovořit o různých možnostech zpracování ovoce, zeleniny a bylinek a jejich přínosu pro zdraví

Dále tě čeká:

  • praktická ukázka zpracování ovoce a zeleniny, mražení, pečení, vaření, ochutnávání, atd.

Pro přihlášení na program využijte zelenou ikonu "Přihlásit na program".