Řemesla / Pekařství

zpět
1
2
3
4
5

 

Být pekařem, umět upéct chleba, koláč nebo vánoční cukroví, je krásné a voňavé řemeslo. Chceš-li poznat různé druhy mouky, cukru, koření a dalších surovin a naučit se, jak se dělají různé druhy těsta a pečou různé druhy pečiva, pak se určitě přihlaš do tohoto kurzu.

 

Nabízíme ti:

  • naučíš se něco málo z pekařské teorie a vše si prakticky vyzkoušíš
  • upečeš pro sebe a svoje kolegy voňavou housku, mazanec, bábovku nebo vánoční cukroví
  • pracovat budeš v malé skupině (max. 12 účastníků) pod vedením zkušených lektorů v příjemném prostředí naší kuchyně
  • dozvíš se, co vše musí pekař vědět a umět
  • naučíš se nové věci a zapojíš vlastní um a tvořivost

Instruktážní video

 

Kurz je určen pro toho, kdo:

  • rád vaří a peče
  • zajímá se o výživu a potraviny
  • má rád oslavy a tradiční svátky
  • je tvořivý a rád experimentuje

Dozvíš se:

  • o různých druzích těsta a jejich využití
  • naučíš se rozlišovat různé druhy mouky, sladidel a dalších potřeb pro pečení
  • vyzkoušíš si různé pracovní postupy a „vychytávky“, které ti při pečení pomohou
  • vyzkoušíš si i nepečené dobroty nebo RAW dezerty

Dále tě čeká:

  • praktické pečení různých sezónních dobrot a jejich ochutnávka

Pro přihlášení na program využijte zelenou ikonu "Přihlásit na program".